Werking van de motorhome - Chemisch toilet

 

Chemisch toilet motorhome

 

Ledigen van de WC cassette

Het reservoir van het chemisch toilet is bereikbaar aan de buitenkant via een afsluitbaar deurtje (1). Als de cassette 90% vol is zal er een rood ledje branden rechts van de spoelknop op  WC. U dient deze dan te ledigen in de daartoe voorzien plaats op de camping (aanduiding ''chemisch toilet'') of op een motorhome serviceplaats. Om de cassette eruit te halen drukt u de gele hendel omhoog (2) en trekt u de cassette eruit. Zorg voor het verwijderen van de cassette ervoor dat de WC pot leeg is en dat de klep gesloten is. Vervolgens verwijderd u de gele afsluitdop om de cassette leeg te maken (4). Bij het leeggieten drukt u met de duim op de gele ontluchtingsknop (5) om het uitlopen te versnellen. Nadien spoelt u de cassette enkele malen na om alle resten te verwijderen.

Het is niet togelaten de inhoud van de WC casette in een gewone WC of op de openbare weg te ledigen door de aanwezigheid van een bacterieremmend product,  eigen aan de werking van een een chemisch toilet.  Dit product wordt meegeleverd.

 

Gebruiksklaar maken van de WC cassette

Na het ledigen en reinigen van de cassette vult u deze met ongeveer 1 liter water. De gele afsluitdop, tevens de maatbeker voor het chemisch product (7), vult u voor de helft met het meegeleverde blauwe WC product. De afsluitdop terug opschroeven, even schudden voor een goede verspreiding van het product en vervolgens schuift u de cassette weer op zijn plaats. Deze klikt automatisch vast. Vervolgens vult u de WC terug met wat spoelwater zodat de WC pot schoon blijft en gebruiksklaar is.