Een mobilhome is geen motorhome

Een motorhome wordt in de volksmond al eens mobilhome genoemd, wat een eigenlijk verplaatsbaar vakantiehuisje is wat men vaak op campings aantreft. Naast de internationaal erkende benaming "motorhome", wordt ook wel eens het woord "zwerfauto" en in minder mate het woord kampeerauto gebruikt.  In Nederland spreekt men hoofdzakelijk van een "Camper". Een woord dat eerder het gebruik omschijft dan het voertuig zelf maar iedereen weet precies wat ermee bedoelt wordt.

mobilehome verhuur

Dit is de enige echte mobilhome. Deze alombekende vakantiewoningen zijn weliswaar verplaatsbaar maar weining geschikt om mee op reis te gaan. Het gebruik van het woord motorhome neemt toe, vooral in de verkoop. Bij verhuur vraagt de klant nog zeer vaak naar een mobilhome.

Buiten de benaming mobilhome, camper, kampeerwagen, zwerfauto is er ook nog het in Nederland gebruikte woord "camperbus". Hier gaat het dus niet om een  motorhome maar om een volledig omgebouwde bestelwagen, een kampeerbus dus. Deze zijn zowel in ombouw als nieuw te verkrijgen en hebben het voordeel compact te zijn zodat ze goed passen in het dagelijkse verkeer.  Om het rijtje verder af te werken dient het nog gezegd dat door recente ontwikkelingen er nieuw type bijkwa: de compacte motorhome of "van". Zo is er sinds kort de Hymer Van en vanaf 2007 ook de Knaus Sun Ti Van. Dit zijn volwaardige motorhomes met een lengte beperkt tot net geen 6 meter en voorzien van een vast 2 persoonsbed. Dit type vervoegt de halfintegraal motorhomes en hoeft eigenlijk geen nieuwe benaming want het is een volwaardige mobilhome, excuseer motorhome.