Hymer brengt Eriba Motorhomes naar België

HYMER, de gerenommeerde motorhomebouwer bouwt ook motorhomes onder de merknaam Eriba, ook bekend van de caravans. Voorheen was dit merk van kwaliteitsmotorhomes enkel in Frankrijk te verkrijgen, maar vanaf 2008 zijn deze modellen nu ook te verkrijgen in België!

Het Eriba gamma dat in Duitsland van dezelfde Hymer fabrieksband rolt bestaat uit  vier reeksen:

De kleinste modellen in het gamma zijn de Eriba Compact 313 en 323 gebouwd op het ondertussen wel gekende en geliefde Fiat Ducato chassis. Beide modellen worden aangeboden met een voordelig optie pakket zodat deze kampeerbus voor een schappelijke prijs volledig kan uitgerust worden.  Vanaf 2009 zijn er 2 modellen Compact 323 beschikbaar in onze verhuurvloot: specificaties  

De Eriba Van waarvan er maar liefst 6 indelingen op Ford Transit worden aangeboden zorgt voor een zeer volledig aanbod van compacte motorhomes op een chassis breedte van 214 cm (dus 16 cm smaller dan de standaard motorhome).  

De Eriba Car Emotion staat voor de halfintegraal versie op Ford Transit met laadvloercabine aangedreven door een 2.2 TDCi met naar keuze 110 of 140 pk met 6 versnellingen. Hij is verkrijgbaar in vijf indelingen, onder de zeven meter, op één model na. Het interieur is uitgewerkt in Alba kersenhout met glooiende ergonomische vormen en aandacht voor de circulatieruimte.

Eriba motorhomes - Jet

De luxueuze Eriba Jet integraal modellen welke afgeleid zijn van de Hymermobil B-Klasse CL, is verkrijgbaar op Fiat Ducato met 2.3 Multi-jet van 130 pk of de 3.0 met 157 pk. De Jet is verkrijgbaar is in zeven indelingen zodat ook hier het geluk van de liefhebbers van integraalmodellen niet op kan. Ook hier zorgen vloeiende vormen van het in Elzas kersenhout uitgevoerd meubilair met indirecte verlichting voor een welbehagen aan boord.

In deze nieuwe modellenreeks van de Hymer groep heeft men voor Eriba zich voorop gesteld om het rijklare gewicht te reduceren zodat je ondanks de behoorlijke basisuitrusting met een MTM van 3,5 ton op B rijbewijs toch over 340 tot 540kg laadvermogen kan beschikken.
Op de uitrusting werd er nochtans niet beknibbeld. Zowel de keuken met drie pits fornuis, spoelkom en werkvlak voor de uitvoeringen in L-vorm als de badkamer is zeer compleet. Die laatste maakt in sommige modellen wel gebruik van een plaatsbesparende waskom die je kunt verschuiven naar gelang je gebruik maakt van de douche of het toilet. Deze plaatsbesparende oplossing vinden we wel meer terug in de motorhomes van de Hymer groep,o.a. ook in Buerstner motorhomes.

Eriba motorhomes: nu ook beschikbaar bij Funshare Motorhomes o.a. in de formules deeleigendom (Funshare PRIOR PLUS) en kopen-met-verhuur (Funshare COMFORT). 

Voor meer info over Eriba motorhomes  www.eriba.eu